Belajar bahasa Melayu bersama haiwan

Belajar bahasa Melayu melalui aktiviti yang seronok di Taman Haiwan Singapura! Perkayakan kosa kata dan kemahiran bertutur sambil mengenali haiwan kami.
Preschool (Prasekolah)
Sumber aktiviti prasekolah

Sumber aktiviti prasekolah

Bahan-bahan yang disediakan dalam sumber akitiviti ini akan mendorong para pendidik untuk mengendalikan aktiviti di dalam dan luar bilik darjah. Ia termasuk aktiviti pra-lawatan, semasa lawatan dan pasca lawatan. 

Sumber aktiviti sekolah rendah

Sumber aktiviti sekolah rendah

Belajar bahasa Melayu dengan cara yang kreatif melalui aktiviti Jejak Nusantara. Bahan-bahan pengajaran termasuk aktiviti pra-lawatan, semasa lawatan dan pasca lawatan. Para pendidik boleh mengendalikan aktiviti di dalam dan luar bilik darjah.

KaiKai & Jia Jia

KaiKai & Jia Jia

Ikuti pengembaraan Kai Kai dan Jia Jia di River Safari! Sambutlah kehadiran mereka dengan nyanyian lagu kanak-kanak! Jika anda ingin membeli buku-buku Kai Kai dan Jia Jia, sila klik di sini.

Mari membaca bersama.

Mari menyanyi bersama. 

Saksikan rakaman video pengongsian pengajaran bahasa Melayu yang dianjurkan oleh Kementerian Pendidikan (MOE)

Contoh-contoh yang dikongsikan dalam rakaman video ini akan mendorong anda mengendalikan aktiviti pembelajaran bahasa Melayu dengan seronok untuk kanak-kanak sama ada di rumah atau di taman kami.
Kenali Biawak Komodo
Ayuh kita berjinak-jinak bersama biawak Komodo! Saksikan strategi pendekatan menarik yang berpusatkan kanak-kanak untuk mempelajari bahasa Melayu.
Tak kenal maka tak cinta! Kita bermesra pula bersama panda Kai Kai dan Jia Jia melalui aktiviti-aktiviti menarik sambil kita memperkenalkan bahasa Melayu kepada kanak-kanak.
Ayuh ke pameran hutan Fragile Forest! Kita teroka pendekatan perbincangan lisan, penggunaan deria dan strategi permikiran untuk memperbaiki penguasaan bahasa Melayu.

Every visit to Mandai comes with

Find out how, together, we're creating a better future for wildlife and the planet.